Privacybeleid
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Versie 28/03/2023

Welkom op de app MYORPEA, een app voor communicatie en uitwisseling tussen familie, resident en residentie. Het doel is om de families in staat te stellen nieuws te ontvangen en te delen met hun familieleden, te interageren en betrokken te zijn bij het leven van de residentie en gemakkelijker te communiceren met het personeel. Dit Privacybeleid is gericht tot de gebruikers van de app en heeft tot doel hen te informeren over de wijze waarop persoonsgegevens kunnen worden verzameld en verwerkt. ORPEA Belgium hecht bijzonder veel belang aan de bescherming van de privacy van haar residenten en hun familie en streeft ernaar nauwkeurige informatie te verstrekken over al haar behandelingen. Als zodanig is dit Privacybeleid gericht tot de Gebruikers van dit Platform in toepassing van de Algmene Verordening Gegevensbescherming (EU) van 27 april 2016 (hierna « AVG »).

1. WIE VERZAMELT EN BEHEERT UW GEGEVENS ?

ORPEA Belgium, met maatschappelijke zetel te 1037, Chaussée d’Alsemberg 1180 Brussel, België, ingeschreven in de KBO onder het nummer 0887.690.451 heeft de status van verwerkingsverantwoordelijke van uw persoonsgegevens overeenkomstig met artikel 24 en volgende van de AVG voor de verwerking met betrekking tot :

• Het beheer van de registratie van Gebruikersaccounts ;

• Het beheer van de op de app gedeelde inhoud (foto’s, video’s, berichten en spraaknotities);

• Het beheer van de productie van gepersonaliseerde gazetten ;

• Het beheer van de uitnodigingen die naar vrienden en familieleden van de residenten worden gestuurd ;

• Het beheer van reservaties voor afspraken voor een bezoek of een ontmoeting met de residentie;

• Het beheer van reservaties voor diensten of bestellingen van de conciërgedienst ;

• Het beheer van de planning van de gevolgde animaties door de resident ;

• Het beheer van de inschrijvingen voor familie evenementen ;

• Het beheer van de meningen van de Gebruikers ;

• Het beheer van aanvragen tot verwijdering van Gebruikersaccounts.

De volgende dienstverleners hebben de status van verwerker van uw persoonsgegevens in de zin van artikel 28 van de AVG voor elke hieronder vermelde verwerkingsactiviteit die onderworpen is aan verwerking :

• Altra Health Ltd, de uitgever van de app MYORPEA (bedrijf gevestigd in Ierland) ;

• Amazon AWS host de MYORPEA-app in België ;

• Google is de uitgever van de app Firebase die de push-in app meldingen van de mobiele versie van MYORPEA beheert (bedrijf gevestigd in Ierland / dienst gehost in Ierland) ;

• Twilio is de uitgever van de app Sendgrid die de verzending van e-mailmeldingen beheert (bedrijf gevestigd in de VS/dienst gehost in Ierland).

Bovendien heeft Altra Health, uitgever van het Platform, met maatschappelijke zetel te 69 Marlborough Road, Donnybrook, D04X3C3, Ierland, de status van afzonderlijke Verwerkingsverantwoordelijke in overeenstemming met artikel 24 en volgende van de AVG, voor de verwerking met betrekking tot :

• Het beheer van de klantenservice ;

• Het ticketbeheer.

Informatie over de manier waarop Altra Health LTD uw persoonsgegevens verwerkt is beschikbaar via haar privacybeleid door op volgende link te klikken : https://help.altra.ie/en/articles/5050699-data-protection-privacy-policy-for-altra-family

Lees meer

Juridische herinnering :

De verwerkingsverantwoordelijke is, in de zin van de AVG, de persoon die de middelen en doeleinden van de verwerking vaststelt.

De verwerker is een persoon die persoonsgegevens namens een verwerkingsverantwoordelijke verwerkt en handelt onder het gezag en in opdracht van de verwerkingsverantwoordelijke.

2. ENKELE DEFINITIES

De hieronder vermelde termen hebben de volgende betekenis in dit Privacybeleid :

• « Platform » : de desktop software gepubliceerd door en online toegankelijk op de site https// :orpea.altra.ie of mobiele software toegankelijk via de verschillende “Apps store” op de markt, evenals hun grafische, geluids-, visuele, software en tekstuele componenten waarmee de Gebruiker (i) kan communiceren met zijn/haar geliefde ; (ii) kan delen met zijn/haar geliefde; (iii) een bezoek of ontmoeting kan boeken ; (iv) de activiteit van de residentie kan volgen ; (v) zijn of haar mening kan uiten over de activiteiten van de residentie ; (vi) bij de conciërgedienst kan bestellen om zijn/haar geliefde, die in een ORPEA-residentie verblijft, een plezier te doen.

• « Algemene Gebruiksvoorwaarden » of « AGV » of « Contract » : verwijst naar de contractuele voorwaarden die het gebruik van de Functies door de Gebruiker regelen.

• « Gegevens » of « Persoonsgegevens » : verwijst naar de persoonsgegevens die onderworpen zijn aan de Verwerking krachtens dit Privacybeleid, zoals gedefinieerd in artikel 4, lid 1 van de AVG.

• « Diensten » : verwijst naar de Dienst(en) die ter beschikking worden gesteld aan de Gebruikers. De Diensten omvatten met name de dienst voor communicatie en het delen van nieuws tussen familie, resident en residentie, alsmede interacties tussen de partijen in de app.

• « Algemene verordening gegevensbescherming » of « AVG » : verwijst naar de Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de Verwerking van Persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens, en tot intrekking van Richtlijn 95/46 EG.

• « Verwerker » : verwijst naar de natuurlijke of rechtspersoon, overheidsinstantie, dienst of andere instantie die Persoonsgegevens verwerkt namens en in opdracht van, overeenkomstig met artikel 4, lid 8 van de AVG.

• « Verwerking/Verwerken » : alle informatie betreffende een geïdentificeerde of identificieerbare natuurlijke persoon zoals gedefinieerd door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in het kader van de uitvoering van dit Privacybeleid.

• « Gebruiker » : elke persoon die toegang heeft tot het Platform en die geniet van de aangeboden Diensten.

• « Gebruikersaccount » : verwijst naar de persoonlijke ruimte van de Gebruiker voor privégebruik, die hem in staat stelt de Diensten te gebruiken dankzij zijn Inloggegevens.

• « App » of « Mobiele app » : alle mobiele apps die de oplossing vormen.

• « Bedrijf » : het bedrijf ORPEA Belgium, gevestigd te 1037, Chaussée d’Alsemberg 1180 Brussel.

• « Technologiepartner » : technologiebedrijf dat voor de ontwikkeling en het onderhoud van de App zorgt, Altra Health Limited 69 Marlborough Road, Donnybrook, D04X3C3, Ireland

3. WAT ZIJN DE DOELEINDEN EN WETTELIJKE GRONDSLAGEN VAN DE VERRICHTE VERWERKINGEN ?

ORPEA Belgium verzamelt enkel de gegevens die nodig zijn voor de hieronder uitdrukkelijke vermelde doeleinden :

a) Beheer van de registratie van gebruikersaccounts

Lees meer

Verwerkingsdetails :

• Registratie van de Gebruikersaccounts van het Platform ;

• Het beheer van de uitnodigingen die naar vrienden en familieleden van de residenten worden gestuurd ;

• Het beheer van Gebruikersaccounts ;

• Het beheer van aanvragen tot verwijdering van Gebruikersaccounts.

Rechtsgrondslag :

• Uitvoering van een contract of uitvoering van precontractuele maatregelen.

b) Beheer van de levering van de aangeboden Diensten via het Platform

Lees meer

Verwerkingsdetails :

Toegang tot de aangeboden Diensten op het Platform, in het bijzonder :

• De dienst voor het delen van inhoud (berichten, foto’s, video’s, spraaknotities)

• De online reservatiedienst voor een bezoek of een ontmoeting met de residentie ;

• De conciërgedienst voor het boeken van diensten of bestellingen ;

• De dienst voor het volgen van de planning van residenten ;

• De online registratiedienst voor familie-evenementen.

Rechtsgrondslag :

• Uitvoering van een contract of uitvoering van precontractuele maatregelen.

• De toestemming van de Gebruiker, indien vereist.

c) Beheer van de productie van gepersonaliseerde gazetten

Verwerkingsdetails :

• De productie van gepersonaliseerde gazetten

Rechtsgrondslag :

• Uitvoering van een contract of uitvoering van precontractuele maatregelen.

• Toestemming van de betrokkene

d) Beheer van de meningen van Gebruikers

Lees meer

Details van de verwerking : deze verwerking omvat alle verrichtingen in verband met de realisatie van tevredenheidsonderzoeken over de Diensten van ORPEA Belgium en hun eventuele ontwikkelingen, het verzamelen van getuigenissen van Gebruikers over de door de residentie aangeboden activiteiten, de verzorging van de residenten en het analyseren van het tevredenheidspercentage van de Gebruikers, enz...

• Beheer van de meningen van de Gebruikers

Rechtsgrondslag :

• Ons gerechtvaardigd belang bij het verzamelen van uw meningen om de aangeboden Diensten op het Platform te verbeteren ;

• De toestemming van de Gebruiker, indien vereist.

4. WELKE GEGEVENS WORDEN VERZAMELD ?

De verplichte of facultatieve aard van de verzamelde persoonsgegevens en de mogelijke gevolgen van een niet-beantwoording worden aangegeven tijdens de verschillende contacten met de betrokken personen.

U kunt hieronder de details zien van de persoonlijke gegevens die wij over u kunnen hebben.

Details van de verwerkte gegevens

NB : de onderstaande informatie is niet bedoeld als volledig en is vooral bedoeld om Gebruikers te informeren over de categorieën van gegevens die ORPEA Belgium kan verwerken.

VOOR HET AANMAKEN EN BEHEREN VAN GEBRUIKERSACCOUNTS :

Voor het aanmaken en verwijderen van gebruikersaccounts

Gebruikers of familieleden van de resident :

• Naam, Voornaam ;

• Relatie met de resident ;

• E-mailadres ;

• Inloggegevens ;

Resident :

• Naam, voornaam ;

• Geboortedatum ;

• Locatie (Naam van de residentie, wooneenheid, datum van aankomst en vertrek).

VOOR HET BEHEER EN DE LEVERING VAN DE AANGEBODEN DIENSTEN :

Voor de dienst voor het delen van inhoud en de productie van gepersonaliseerde gazetten:

• De naam, voornaam, profielfoto (optioneel) van de Gebruiker ;

• De gedeelde inhoud op het profiel van de resident (berichten, foto’s, video’s, spraaknotities) ;

• De inloggegevens op het platform.

Voor het online boeken van afspraken voor een bezoek of een ontmoeting met de residentie :

• De naam, voornaam, profielfoto (optioneel) van de Gebruiker ;

• De naam en voornaam van de betrokken resident ;

• Datum en plaats van de gewenste ontmoeting.

De conciërgedienst voor het boeken van diensten of bestellingen :

• Naam, voornaam, profielfoto (optioneel) ;

• De naam en voornaam van de betrokken persoon ;

• De gegevens over de geboekte of bestelde diensten.

De dienst voor het volgen van de planning van de residenten :

• De naam, voornaam, profielfoto (optioneel) van de Gebruiker ;

• De naam en voornaam van de betrokken resident ;

• De door de betrokken resident gevolgde activiteiten.

De online registratiedienst voor familie-evenementen :

• De naam, voornaam, profielfoto (optioneel) van de Gebruiker ;

• De naam en voornaam van de betrokken resident.

VOOR HET BEHEER VAN GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Beheer van op het Platform achtergelaten meningen/beoordelingen :

• Naam, voornaam ;

• Profielfoto ;

• De identiteit van de familielid die in een residentie van ORPEA Belgium verblijft ;

• De mening of opmerkingen die op het Platform worden achtergelaten.

VOOR DE GOEDE WERKING EN DE VOORTDURENDE VERBETERING VAN HET PLATFORM :

• Inloggegevens en gegevens over het gebruik van het Platform (datum en tijd van bezoek op de site of gebruik van de Dienst, sessie-ID),

• Computerapparatuur gebruikt voor navigatie,

• IP-adres

Deze gegevens worden verzameld via cookies en andere tracers die beschikbaar zijn op de website van het Platform.

5. NAAR WIE STUREN WIJ UW GEGEVENS ?

Alleen de bevoegde en gespecificeerde personen die hieronder vermeld zijn, hebben toegang tot de gegevens van de Gebruikers.

• Het gemachtigde personeel van ORPEA Belgium ;

• De dienstverleners die belast zijn met het beheer, de hosting en de ontwikkeling van het Platform en het IT-systeem ;

• In voorkomend geval, de bevoegde rechterlijke instanties of politiediensten in geval van een gerechterlijke vordering.

Uw gegevens worden niet doorgegeven, uitgewisseld, verkocht of verhuurd aan anderen dan de hierboven genoemde personen.

6. HOE LANG BEWAREN WIJ UW GEGEVENS ?

ORPEA Belgium verbindt zicht ertoe de verzamelde gegevens niet langer te bewaren, in een vorm die uw identificatie mogelijk maakt, dan noodzakelijk is voor de doeleiden waarvoor de gegevens worden verzameld en verwerkt.

Lees meer

Registratie en beheer van Gebruikersaccounts :

De gegevens worden bewaard in een actieve database voor de duur van de accountregistratie en het gebruik van het Platform, vervolgens worden de gegevens in geval van verwijdering van de Gebruikersaccount opgeslagen in een tussenliggende database voor vijf (5) jaar ten behoeve van bewijsvoering, waarna ze definitief worden verwijderd.

Het beheer van de levering van de aangeboden Diensten op het Platform :

De gegevens worden gedurende het gebruik van de diensten in een actieve database bewaard en vervolgens gedurende vijf (5) jaar voor bewijsdoeleinden in een tussenliggende database opgeslagen.

Het beheer van meningen die op het Platform worden achtergelaten :

De gegevens worden in de actieve database bewaard voor de duur van het gebruik van de Gebruikersaccount en vervolgens worden ze gedurende 5 jaar opgeslagen in de tussenliggende database, waarna ze definitief worden verwijderd.

7. WAT ZIJN UW RECHTEN ?

Overeenkomstig met de AVG, beschikt u over volgende rechten :

• Recht op inzage, rectificatie, actualisering, volledigheid van uw gegevens ;

• Recht op verwijdering van uw Persoonsgegevens , wanneer deze onjuist, onvolledig, dubbelzinnig, verouderd zijn of waarvan verzameling, gebruik, communciatie of opslag verboden is ;

• Recht om toestemming op elk moment in te trekken ;

• Recht op beperking van de verwerking van uw Gegevens ;

• Recht op de overdraagbaarheid van gegevens die gebruikers hebben verstrekt, wanneer deze gegevens worden onderworpen aan geautomatiseerde verwerking op basis van hun toestemming of op basis van een contract ;

• Recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van Persoonsgegevens ;

• Recht om klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit .

Om uw rechten uit te oefenen, kunt u de Functionaris voor gegevensbescherming contacteren, per post naar : ORPEA Belgium, t.a.v. de DPO, Chaussée d’Alsemberg 1037, 1180 Brussel, of elektronisch naar : [email protected]

Voor meer informatie over uw rechten kunt u ook de website van de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit raadplegen via volgende link : https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/

8. OVERDRACHT VAN GEGEVENS BUITEN DE EUROPESE UNIE ORPEA

Belgium geeft geen persoonsgegevens door buiten de Europese Unie en dit voor alle verwerkingen die via het Platform worden uitgevoerd. De Persoonsgegevens die via het Platform worden verwerkt worden in België gehost door onze dienstverlener Amazon AWS.

9. BEVEILIGING

ORPEA Belgium, Altra Health Ltd en hun mogelijke verwerkers verbinden zich ertoe alle technische en organisatorische maartregelen te nemen om de verwerking van onze Persoonsgegevens te beveiligen en de vertrouwelijkheid van uw gegevens te waarborgen, overeenkomstig met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

In dit verband neemt ORPEA Belgium de nodige voorzorgsmaatregelen, gezien de aard van uw gegevens en de verwerkingsrisico’s, om de veiligheid van de gegevens te waarborgen en in het bijzonder om te voorkomen dat deze worden vervormd, beschadigd of toegankelijk zijn voor onbevoegde derden. De technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen die ORPEA Belgium en haar partners hebben genomen om de veiligheid van de Verwerking van uw Persoonsgegevens te waarborgen, zijn gedetailleerd beschreven. Gebruikers worden geregistreerd met behulp van een login/wachtwoord dat in de database wordt versleuteld, autorisatieprofielen worden gedefinieerd in de app. Stroomvercijfering (Cloudfare) en database encryptie op de Amazon S3 servers. 256-bits Encryption Standard (AES-256). Elke activiteit op het platform wordt gevolgd met het IP en het account van de gebruiker. Er worden ook back-ups gemaakt : volledige back-ups worden dagelijks gemaakt, log back-ups worden om het uur gemaakt.

10. UPDATE VAN ONS PRIVACYBELEID

Dit Privacybeleid kan worden gewijzigd naar aanleiding van verschillende wijzigingen in de wet- en regelgeving. Daartoe zal de Gebruiker de actualisering rechtstreeks op het Platform kunnen raadplegen.